Grow Up High School
Kasvukilpailu.fi -sivustolle

Miksi yrityksen kannattaa kasvaa?

Tutkimusten mukaan yrityksen kasvu sinänsä motivoi melko harvoja yrittäjiä, mutta yrittäjillä on Mauri Laukkasen toimittaman kirjan mukaan monia hyviä syitä pyrkiä kasvuun. Tässä muutama niistä:

 

  • Suurempi liikevaihto tuottaa yleensä myös suuremman yrittäjätulon. Kasvu lisää myös yrityksen uskottavuutta sidosryhmien silmissä, mikä voi helpottaa esimerkiksi lainapäätösten saamista pankista.
  • Yrityksen kasvu vähentää yrittäjän kuormitusta ja helpottaa yrityksen johtamista. Kasvu mahdollistaa osaajien palkkaamisen esim. markkinointiin ja myyntiin, jolloin yrityksessä on enemmän hartioita vastaamassa arjen pyörittämisestä.
  • Yrityksen kasvaminen liittyy tulevaisuuden menestymisen mahdollisuuksiin. Asiantuntijat ovat arvioineet, että kasvuyritysten todennäköisyys jäädä eloon voi olla jopa nelinkertainen verrattuna sellaiseen yritykseen, jolla kasvuhaluja ei ole.
  • Yrityksen koon kasvu parantaa mahdollisuuksia myydä yritys esim. eläkkeelle siirryttäessä. Yleisen näkemyksen mukaan vasta riittävän kokoisessa yrityksessä on sellaista osaamista ja muita resursseja, jotka tekevät yrityksestä kiinnostavan potentiaalisten ostajien silmissä.

Kaikki edellä mainittu huomioiden yrityksen liikevaihdon ja koon kasvattaminen on siis ihan fiksua toimintaa, ja ennen kaikkea itsensä yrittäjän näkökulmasta.